Det hele starter (næsten) altid samme sted…

En krop, der er i alarmberedskab vil ikke kunne komme sig eller rette op på det der ellers er galt. Den vil fokusere al sin energi og alle sine kræfter på at være klar til at reagere lynhurtigt, når tigeren angriber. Det er også uanset om der reelt er en tiger i nærheden, eller om tigeren måske er klædt ud som en chef, eller en stak ubetalte regninger, eller om tigeren måske er en konstant frygt for at gøre hele situationen værre. 

Du tænker måske, at hvis nu vi fjerner tigeren, så går stressen væk. Tja, det gør den måske på overfladen, men dit nervesystem har ikke glemt at den var der lige før, så kroppen har brug for hjælp til at komme ud af alarmberedskab og tilbage i rolig og afspændt tilstand.

Ofte tager det lang tid før nervesystemet gearer ned

Et eksempel på det her er, når en person har fået en hjernerystelse. Hjernerystelsen sker i et kort øjeblik. Bum. Skaden er sket, faren er som sådan drevet over, men kroppen kan forblive i alarmberedskab meget længe fordi den forsøger at beskytte hjernen for endnu et slag og skal være klar til at afværge, hvis noget skulle ske igen. Det er jo i sig selv helt vildt fantastisk at kroppen kan gøre det helt af sig selv, men netop fordi den kan gøre det af sig selv kan det være helt utroligt frustrerende at stå midt i det.

Så selvom du har fjernet din tiger, så kan du stadig have behov for hjælp til at få nervesystemet i ro og få overbevist dit system om at det er okay at slappe af nu og tage det roligt.

Vi skal nå at lære af det

Hvis nu vi kunne helbrede stress eller hjernerystelse eller angst ved bare at trykke på en knap, så ville vi gå glip af al den potentielle læring, der ligger i vores tvungne fokus indad. Vi bliver tvunget til at lytte til kroppen, vi bliver tvunget til at sætte farten ned. Vi kan ikke fortsætte i samme hastighed og regne med at kroppen bare retter ind og følger med som den plejer. For det gør den ikke. Ikke ret tit i hvert fald. 

Så når du kommer til mig med en udfordring, et problem, en lidelse, noget du bumler med, så ser jeg ikke kun på den ene ting. Jeg ser på hele dig. Finder ud af om dit nervesystem er på overarbejde, finder frem til hvordan du kan skrue lidt på det du gør, så du kan bringe mere søvn, ro og afspænding ind i dit liv. Selve behandlingen skruer helt ned for alarmklokkerne, så du igen kan mærke dig selv og mærke at der er cirkulation i din krop. 

Når du først én gang har mærket hvordan kroppen kan have det, når den ikke er parat til at kæmpe med en tiger, så bliver der sået et lille frø i dig. Som med alle små frø, så kræver det kærlig pleje og næring for at vokse sig stort og stærkt. 

Ved du hvad din tiger er klædt ud som?

Book en behandling lige her. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *