Kroppen er en sladrehank

Kroppen er utroligt intelligent. Mere end vi lige går og tror. Mere end jeg troede, i hvert fald. Den er som et landkort, hvor alle vores skatte er begravet. Mine skatte er som regel begravet langs bagsiden af min krop og sladrer om enorm selvkontrol og evne til at holde igen på mig selv, selvom det nok ville være bedst at give slip.

Når nogen fortæller mig om deres nakke der driller, deres hold i lænden eller en øm skulder, så kribler det i min fingre for at få lov at mærke og løsne. De steder spændingerne sidder giver mig også en idé om, hvilke spørgsmål de har brug for at jeg stiller, så vi kan komme til bunds i årsagen til spændingen.

Min krop er min læremester. Efter en alvorlig hjernerystelse i 2010 har jeg lært min krop virkelig godt at kende. Den reagerer prompte, hvis der er en ubalance i enten det jeg tænker, føler eller spiser. Eller hvis jeg bevæger mig forkert i en periode.

Jeg ved derfor med ret stor sikkerhed, at din krop gør det samme. Hvis du ‘sluger en kamel’ så bliver kamelen i din krop og vælger et sted at bo, medmindre du får løsnet den, så den flytter ud. Kamelerne viser sig i form af spændinger og stivhed.

En sund krop er en fri krop. En krop der er blød, når musklerne afspændes, men som kan være fast når musklerne spændes. En fri krop har en bevægelig rygsøjle og et stærkt core, den er fleksibel og stærk.

Alle kroppe er sladrehanke og uanset om du er garvet yogi eller hårdtarbejdende kontormus, så vil din krop fortælle dig din historie, når du begynder at mærke efter gennem kropsterapi eller yoga.